CNC micro. Цена 789 лв Видео. Малка ЦПУ машина. ЦНЦ рутер за гравиране и изрязване.

гравиране цнц рутер

ЦНЦ машина. ЦПУ машина за гравиране и изработване на прототипни платки. Подходящ за развойна дейност.

Рутера може да изработва и малки 3D проекти с дълбочина до 10 мм. Подходяща е за начинаещи, домашна употреба или малка работилница. Прекрасен подарък е за хората който обичат да изработват детайли от дърво, пластмаса или просто гравират. Рутера се доставя на части. Необходимо е да се сглоби от човек запознат с принципа на работа на тези машини.

Машината се предлага и в сглобен вариант заедно със софтуера за моделиране на цена 969 лева. При употреба на рутера за изрязване или 3D моделиране е добре да си добави и професионален патронник към електромотора със цанга 3.175 мм на цена 45 лева комплекта.

Скоростта на работа  може да се регулира като  максималната е  800 мм. в минута. Изрязването и 3D моделирането се изработва на няколко паса в зависимост от детайла и материала. Стъпката на Z оста за всеки пас трябва да е в порядъка на 0.5 – 1 мм на  т.е за 10 мм дебелина прорязване машината ще направи 10 – 20 обиколки със скорост съобразена с материала и вида инструмент. При правилна настройка машината може да достигне точност около 0.1 мм. При 3D гравиране на дърворезба се използват 2 инструмента. Единият е за грубо сваляне на материала, а вторият е специален за довършителната финиш обработка. Работата може да продължи 4-5 часа.

 

Технически данни:

Работен обхват XY: 240 х 180 мм

Работен ход по Z: 30 мм

Мощност на фрезата: 80 вата

Макс. инструмент: 3 мм

Свързване към компютър: USB

Примерни проекти: